ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΜΕΣΑΓΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το καρναβάλι Μεσαγρού διοργανώνεται από το 2009 με πρωτοβουλία της Μ.Κ.Ο. “Εργαστήρι της Αίγινας” και οι συμμετέχοντες καρναβαλιστές δημιουργούν ευφάνταστα-πρωτότυπα-αυτοσχέδια άρματα και στολές με ίδια μέσα και ίδιον κόστος. Ιδίων απόφαση είναι και η ημέρα και ώρα διεξαγωγής ή μη της καρναβαλικής παρέλασης.

Οι έως τώρα οικονομικές δαπάνες-ενισχύσεις των δημοτικών αρχών προς τα δυο πρώτα καρναβάλια Μεσαγρού αφορούσε στην προμήθεια σουβλακιών και κρασιού που διατίθεντο για το γλέντι μετά την λήξη της καρναβαλικής παρέλασης και μάλιστα 500 ευρώ για το πρώτο καρναβάλι (2009) και 800 ευρώ για το δεύτερο(2010) όπου οι προμηθευτές έκοψαν τιμολόγιο προς τον Δήμο και πληρώθηκαν από αυτόν χωρίς καμία ανάμιξή μας στην οικονομική δοσοληψία. Στο 3ο καρναβάλι Μεσαγρού διατέθηκε ποσό αγνώστου σε μας ύψους μιας και την οργάνωση της τροφοδοσίας ανέλαβε η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κα Παναγιώτα Ν. Τζίτζη μαζί με τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α. Κο Νίκο Τζίτζη και ουδέποτε συγκάλεσαν συνάντηση οικονομικού απολογισμού.

Για το 4ο καρναβάλι Μεσαγρού σε άτυπη συνάντηση που έγινε στο κοινοτικό κατάστημα την 16η Ιανουαρίου 2012 μετά από πρόσκληση της προέδρου του τοπικού συμβουλίου και με παρευρισκόμενους, την ίδια και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού, τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α. Κο Νίκο Τζίτζη, την πρόεδρο και μέλη της Μ.Κ.Ο. “Εργαστήρι της Αίγινας” και ελάχιστους κατοίκους της δημοτικής κοινότητας , μας γνωστοποιήθηκε από τον Κο Νίκο Τζίτζη η πρόθεση της Κ.Ε.Δ.Α. για διάθεση ποσού 1000 ευρώ για τις δύο εκδηλώσεις στην περιφέρεια:

1. προς το καρναβάλι Μεσαγρού και πιο συγκεκριμένα ως οικονομική βοήθεια στους συμμετέχοντες καρναβαλιστές προκειμένου να δημιουργήσουν τα άρματα και τις στολές τους
2. προς τα Κούλουμα Αγ. Μαρίνας την Καθαρή Δευτέρα.


Η θέση της Μ.Κ.Ο. σ' αυτήν την ανακοίνωση όσον αφορά το καρναβάλι ήταν ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης να μην διατεθούν χρήματα σε γλέντια, αλλά να διατεθούν στα 3 σχολεία που βρίσκονται στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας (νηπιαγωγείο Αλώνων, νηπιαγωγείο Μεσαγρού, Δημοτικό και Γυμνάσιο Μεσαγρού-Αγ. Μαρίνας) για την ομαλή λειτουργία τους (αγορά πετρελαίου θέρμανσης για τους μαθητές, αναλώσιμα υλικά ).

Λίγες ημέρες αργότερα μας ανακοινώθηκε ότι η πρόταση μας έγινε αποδεκτή ωστόσο το ποσό μετατράπηκε σε 350 ευρώ , ενώ τρεις μέρες πριν το καρναβάλι μας ανακοινώθηκε ότι την ηχητική κάλυψη ανέλαβε ιδιωτική εταιρεία και τα ηχητικά μηχανήματα για την κάλυψη της καρναβαλικής παρέλασης δεν θα ήταν αυτά ιδιοκτησίας Κ.Ε.Δ.Α. που είχε αρχικά αποφασιστεί για λόγους οικονομίας.

Επίσης, λόγω της κακοκαιρίας την Καθαρά Δευτέρα, τα νηστίσιμα εδέσματα διατέθηκαν στις ευπαθής ομάδες πληθυσμού της Αγ. Μαρίνας και της Βαγίας βάσει του καταλόγου της Κ.Ε.Δ.Α. όπως μας ενημέρωσε η Κα Παναγιώτα Τζίτζη.

Tο φετινό Καρναβάλι δυστυχώς επισφραγίστηκε από ένα περιστατικό που μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω, την παρέμβαση της Δημοτικής αρχής και την απόπειρα λογοκρισίας ενός πανό που σατίριζε τη διάθεση των 70,000 ευρώ της Δ.Ε.Η. ¨για το Καρναβάλι Μεσαγρού¨ . Το περιστατικό αυτό μόνο θλίψη και οργή μπορεί να μας προκαλέσει. Η σάτιρα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Καρναβαλιού και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο λογοκρισίας .
Η Δημοτική Αρχή από ότι φαίνεται θεωρεί ότι η Αιγίδα του Δήμου δεν περιορίζεται στη διάθεση του Πνευματικού Κέντρου , στο κλείσιμο των κεντρικών οδών και στη διάθεση φαγητών και ποτών για το γλέντι αλλά έχει στόχο την παρέμβαση στη θεματολογία του Καρναβαλιού καθώς και στην απαγόρευση σάτιρας αν θεωρεί ότι την θίγουν.


Κλείνοντας θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες στο 4ο Καρναβάλι Μεσαγρού και ιδιαίτερα των σχολείων της περιοχής που συνέβαλαν στην επιτυχία του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Για πρώτη φορά στην Αίγινα Εναλλακτικές και Οικοτουριστικές Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και όλες τις προτιμήσεις . Για μεμονομένους ταξιδευτές ή για γκρούπ η Αίγινα έχει πολλά να προσφέρει και το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ έχει παράδοση σε ότι προσφέρει στον επισκέπτη.

«Για έναν …Επικούρειο Τουρισμό»

Διασπορείς: Αναζητώντας την παράδοση στη Μεσόγειο, ανακαλύπτουν χαμένες γεύσεις και μυρωδιές Ο Ανδρέας Δρανδάκης μαζί με μία ομάδα εθελοντών από την Κρήτη, συλλέγει, διασώζει και διανέμει σπόρους σπάνιων παραδοσιακών ποικιλιών. 31.03.2014